Pentru toate momentele libere ale zilei – la prânz sau pe drumul către și dinspre birou –, podcasturile sunt și vor rămâne una dintre cele mai valoroase resurse, oferind gratuit informație, mentorat, îndrumare pe lungul drum al antreprenoriatului. Am adunat pentru voi câteva podcasturi testate și plăcute într-o listă de zece, pentru antreprenori de nota 10 🙂

HBR Ideacast

Sigur ai auzit măcar o dată în viața ta de antreprenor de Harvard Business Review, una dintre cele mai importante reviste în domeniul afacerilor. Antreprenori cunoscuți, psihologi, traineri cu reputație, dar și filozofi sau personalități care au ce spune despre drumul pe care ai pornit vorbesc despre productivitate, leadership, organizare, inovație.

From Scratch

Produs de NPR, postul de radio național american, abordează antreprenori și lideri din toate domeniile care și-au crescut afacerea de la zero – from scratch, explorând viața antreprenorială cu acești pionieri din lumea afacerilor, a sectorului social și a artelor. Printre ei: fondatorii Waze, Instagram, Coursera, Atari, Dropbox, Duolingo, Kickstarter sau PayPal.

Sweathead by Mark Pollard – Podcast de strategie

Cum ajungi să faci o strategie eficientă? Sweathead încearcă să răspundă la această întrebare cu cele câteva sute de episoade de podcasts făcute cu specialiști pe nișe cât se poate de variate. Fiecare episod îți arată că nu ești singur și că a asculta din experiențele celorlalți te aduce mai aproape de rezolvarea situațiilor din viața companiei tale. Dintre cele mai populare 20 de episoade se distinge cel realizat cu românca Bogdana Butnar, director de strategie în Marea Britanie.

Entrepreneur on Fire

John Lee Dumas, autorul „Antreprenorului în flăcări” (sic!) publică acest podcast de mai mulți ani, concentrându-se pe transparență și onestitate, dorindu-și ca antreprenorii „să ne imite succesele și să ne evite eșecurile”. Acest podcast este o alegere bună pentru oricine dorește să învețe din poveștile și călătoriile sinuoase din viețile altor antreprenori. De la lansarea podcastului său în 2012, a câștigat aproximativ 9,5 milioane de dolari din această activitate.

Tim Ferriss Show

Jurnalistul Tim Ferriss a avut șansa de a intervieva pentru New York Times câțiva dintre cei mai strălucitori oameni de afaceri ai generației noastre. A scris și o serie de cărți de top care încapsulează lecțiile învățate în cursul acestor interviuri. În fiecare episod din The Tim Ferriss Show, se concentrează pe sfaturi, trucuri și tactici pe care ascultătorii le pot folosi în viața de zi cu zi și în antreprenoriat. În plus, a adus o nouă abordare prin cartea sa „Săptămâna de lucru de patru zile” pentru a-i învăța pe ascultători să-și optimizeze fluxul de muncă și să lucreze mai inteligent, mai eficient.

The Growth Show

Un podcast care abordează antreprenorii care au crescut sau au trecut prin companii ce au cunoscut creșteri fulminante. Dintre invitații în interviuri: șeful de marketing de la Slack, Bill Macaitis, Julie Zhuo, VP de design la Facebook, sau Geoffrey Parker, autorul “Platform Revolution: How Networked Markets Are Transforming the Economy and How to Make Them Work for You”.

This Week in Startups

Cele mai bune, cele mai proaste, cele mai revoltătoare, dar și cele mai interesante povești din lumea companiilor web. Realizatorul Jason Calacanis oferă informații despre modul în care funcționează investițiile pe care le fac așa-numiții business angels și modul în care se construiesc companiile în jurul acestor investiții. Interviurile cu cei cu reușite în industria tehnologiei merg în profunzime și oferă o privire de ansamblu asupra momentului prezent și a tendințelor. Indiferent dacă încerci să lansezi propria companie sau cauți strategii pentru îmbunătățirea afacerii tale, ai nevoie de ajutor pentru a-ți motiva echipa sau pur și simplu vrei să știi ce se mai întâmplă în industrie, click-ul tău ar trebui să meargă aici:

Building a Story Brand

Ideal pentru antreprenorii aflați la început de drum, realizat de Donald Miller, se concentrează pe cum pot câștiga micii proprietari de afaceri o mai bună conexiune cu clienții cu ajutorul brandingulului. Principalul său sfat: un mesaj cât mai simplu și mai clar către clienții tăi îi va face pe aceștia să te asculte.

How I Built This

Realizatorul Guy Raz sapă în poveștile din spatele unora dintre cele mai cunoscute companii din lume, reușind aproape episod de episod să descopere câte un element inedit de la fiecare intervievat, aceștia oferind date pe care nu le-ar împărtăși în mod normal. Fiecare episod este o călătorie narativă despre inovatori, antreprenori și idealiști, descoperindu-le vulnerabilitățile și tulburările interioare cu care s-au confruntat de-a lungul călătoriei spre succes.

Seeking Wisdom

Cu două gazde experimentate, David Cancel și Dave Gerhardt, podcastul vine cu invitați care excelează în domenii legate de producție, vânzări, creștere de business și marketing. Nu doar că vin cu idei pentru a-ți atinge obiectivele, dar expun și modalitatea de a face asta la nivel de management al personalului: cum să îți angajezi și gestionezi angajații în mod eficient, astfel încât echipa să poată lucra în armonie.

Spor la ascultat!

Ne-au fost de ajutor în realizarea articolului nostru: Forbes, Inc.com, Entrepreneur, Medium