În mod natural, suntem predispuși să îi căutăm pe cei ce au înclinația de a conduce. Oamenii urmează oameni. În companii mari și mici, îi recunoști pe cei cu calități de lider după felul în care te fac să te simți la serviciu: te inspiră, dau sens și direcție afacerii. Sunt aceia care creează un spațiu de confort emoțional și, implicit, un mediu de lucru eficient și orientat spre rezultate.

Oamenii urmează oameni din convingere și cu încredere, iar asta ar fi, potrivit studiilor realizate pe leadership, perpetuarea tendinței ancestrale, biologice, de a ne organiza: viața personală, munca, societatea. Liderii se ridică, mai concret, pentru „a face ordine”. În zilele noastre, asta înseamnă colaborare cu membrii echipei, orientare spre echipă și țintele propuse, distribuția responsabilităților în funcție de obiective, calități și competențe.

Precum liderii din trecut asigurau continuitatea speciei sau a unui imperiu, astăzi, liderii asigură buna funcționare a organizațiilor, a companiilor, și asta deopotrivă la nivel înalt și, în cascadă, către toate departamentele, cu ajutorul oamenilor cu capacitate de lider de la fiecare nivel în parte.

Un lider bun al zilelor noastre ascultă părerea membrilor echipei și caută posibilități de a-i face pe aceștia să crească. Mai multe aptitudini dezvoltate, prin mentorat și formare, înseamnă valoare adăugată pentru toată lumea. În același timp, liderul le dă oamenilor posibilitatea să se evidențieze cu ceea ce pot aduce – inovație, idei, creativitate. Dar cel mai important este că le acordă încredere și le dă responsabilități. Distribuția puterii le permite oamenilor să devină mai încrezători în propriile forțe, mai competenți, mai implicați. Iar atunci când suntem cu toții implicați în scopul de a atinge țintele, talentele combinate ale grupului amplifică de zeci, sute, mii de ori, capacitățile liderului care acționează singur.

În același timp, mediul economic al zilelor noastre avantajează viteza, flexibilitatea și capacitatea oamenilor de a-și conduce echipele în situații și perioade incerte. Pentru a combate „aplatizarea” organizațiilor, nevoia de oameni cu abilități de lider, la toate nivelurile, este continuă. Pentru a supraviețui și prospera, așadar, companiile de succes își „cresc” liderii și îi echipează cu capacitățile și abilitățile critice necesare într-un astfel de mediu, căutând să identifice continuu și alți potențiali lideri, în interiorul sau în afara organizației, aplicând principiul „liderii formează lideri”.